Teateranmeldelse.dk

Tilbage til forsiden

 

Vildskud teaterfestival
Se program her


 

Hamlet udfordres i et formeksperiment
Af Bolette B.J Elvstrøm og Eva Høj Andersen

Aktoratet
Hamlet Destruktionen
- da mit hoved sprang og mit underliv udvidede sig
(Vildskud festival 2007)

På Vildskud festivalen eksperimenteres der med Hamlet. Én kvinde spiller alle rollerne i en forestilling, hvor Hamlet går mod grunden i et skizofrent spil om mordet på sin far. Aktoratet tager mange chancer og har i Hamlet destruktionen sat sig for at udfordre den gamle tekst.

Hamlet Destruktionen er en titel der lover lidt mere end den kan holde. Man forventer en destruktion af en art, men får bare én enkelt skuespiller, der spiller alle rollerne. Men man må så sige at Maja Clementsen Hansen gør det godt. Hun har en fantastisk energi, og kan mange interessante og udfordrende, visuelt stærke og fine ting med sin krop og med sin stemme.
Forestilling holder sig til den klassiske tekst, med enkelte modifikationer. Aktoratet har valgt at lave et formeksperiment. De har således valgt at fremhæve Hamlets ”spillet i spillet”, men det kommer desværre ikke til at fungere, da det ikke fremmer historien og dræner den ellers sprudlende spillestil for energi. Deres mål er at gøre det svært for skuespilleren der spiller Hamlet, men det gør det også svært for publikum at holde koncentrationen. Det gør det endvidere ikke bedre at publikum spiller med på de konventioner forestillingen har opstillet, så de finder frihed til at forlade lokalet. Afslutningsvis afsløres dette eksperiment, hvilket er synd for de enkelte der er gået med på den, de skulle have fået lov at blive i troen.

Forestillingen indeholder nogle gode overraskelsesmomenter, som da skuespillet Hamlet har arrangeret for at afsløre onklen, bliver fremført som dukketeater, og onklen spilles af en gammel Adidas sko og Hamlet repræsenteres af en øl. Kostumet er sjovt og flot visuelt og anvendes på mange måder og får derigennem forskellige symbolske betydninger. Derudover skal lyset nævnes som er meget flot og danner nogle nærmest skulpturelle billeder i den ellers tomme black box.

Der er gjort mange gode tanker omkring denne forestilling og det er dejligt at se unge talentfulde mennesker i vækstlaget eksperimentere med forskellige former og fysiske spillestile. Det er modigt at give sig i kast med så stor en klassiker, og det er interessant at forsøge at udfordre en gammel tekst for at gøre den up to date. Vildskud festivalen er et sted hvor der er plads til at eksperimentere, og det er også det den skal bruges til.

 

 

 

Iscenesættelse: Liv Helm Medvirkende: Maja Clementsen Hansen Scenograf: Cecilie Kubert Producent: Maja Quist Kostrumer: Ulla Ramskov Koreograf: Nadja Engholt Kaspersen Lys: Søren Knud Christensen Tekst: Baseret på tekst af William ShakspeareHamlet destruktionen
 

ww.teateranmeldelse.dk                  Ansvarlig Bjarke Eijgendaal                           kontakt: teater@teateranmeldelse.dk