Teateranmeldelse.dk

Tilbage til forsiden

 

Interaktivt børneteater på Aarhus Teater
af Bjarke Eijgendaal

 

Forestillingen om Kejserens Nye Klæder
Aarhus Teater
Hele huset
(se spilletider på www.aarhusteater.dk)

Med ’Kejserens Nye Klæder’ kombinerer Aarhus Teater i samarbejde med Corona La Balance – Statsensemble for Børneteater en rundvisning på Aarhus Teater med en fantasifuld udgave af H.C. Andersens eventyr om Kejsernes Nye Klæder.
Det er børneteater når det er bedst, her skal børnene ikke bare sidde som tilskuere, men får mulighed for at være med i forestilling.
I forestillingen bliver publikum opdelt i 4 grupper med hver sin guide.

Hvis man FORSTYRRER en forestilling på Aarhus Teater. Så kan det ske… en meget sjælden gang … under ganske særlige forhold, at forestillingen som er i gang på scenen, kommer ned fra scenen og ud i hele teatret! (Guiderne)

Det går helt galt for guiderne i forestillingen: Dét, der ikke må ske - sker naturligvis, selvom de forsikrer os om, at de har 100 procent styr på det!
Så går det ellers op og ned af trapperne, rundt igennem de mange døre og videre ned i kælderen og op på toppen af teatret for at følge stykket der spiller overalt (stykket må helt klart frarådes for personer med gangbesvær!).
Stykket fungerer godt med gode skuespilpræstationer. Turen rundt i teatret er rigtig godt timet både i de scener hvor vi møder figurerne i de forskellige rum, men også når vi mødes alle grupperne for at følge de store fælles scener.
Jeg har helt lyst til at se stykket en gang til med en ny guide for at se, hvordan stykket bliver, hvis man følger en anden guide rundt til stykkets forskellige scener.
 

Iscenesættelse Marc van der Velden, Jørgen Carlslund. Manuskript Lotte Faarup Dramaturg: Madeleine Røn Juul, Scenograf Tanja Bovin, Koreografi, Jørgen Carlslund Skuespillere: Lars Arvad, Merete Damgård Mærkedahl, Sigurd Holmen le Dous, Holger Ø. Kristensen, Lars Holdgaard Pihl, Lise Stegger, Lone Dam Andersen, Marlie Szlavik Johansen, Kaj PedersenHolger Ø. Kristensen Lise Stegger og Lars Holdgaard Pihl                          Foto Hartmann Schmidt
 

ww.teateranmeldelse.dk                  Ansvarlig Bjarke Eijgendaal                           kontakt: teater@teateranmeldelse.dk