Teateranmeldelse.dk

Tilbage til forsiden

 

Being Lars Arvad.
af Bjarke Eijgendaal

 

'Realisme'
Aarhus Teater
Studio
18 januar 2008
 
Aarhus Teater åbner op for hvad der sker inden i en mand, i løbet af en helt almindelig dag på sofaen. Og lad mig tilføje; det er ikke småting den mandlige hjerne gennemlever. Igennem Lars Arvads (spillet af Lars Arvad) tankerækker kommer vi som tilskuere med rundt i hans følelser og erindringer. Savnet af hans kæreste Marie, sjove episoder sammen med vennen Thorsen, minder om underlige filmklip downloaded fra nettet, og selvfølgelig, når vi nu befinder os inde i en mands hjerne, naturligvis også sex, masser af sex.

Forestillingen er fyldt med skæve og sjove indfald og man kan ikke lade være med at holde af den store Lars Arvad, der med hans komiske figur og dejlige selvironi rammer godt ind i arketypen af den danske unge mand.

Forestillingen fungere rigtigt godt, og alle rollerne bliver spillet med den helt rigtige energi, distance og overflade. Kun Kim Veisgaard, der ellers normalt spiller med stor kraft og indlevelse, virker i enkle tilfælde en smule ved siden af rollen, om end han som den handikappede telefonsælger virkelig formår at træde i karakter, som den store skuespiller han er.

”In yer face” dramatik.
’Realisme’ er skrevet af den engelske forfatter Anthony Neilson, en af de 3 store ”in yer face” dramatikere, der bevist bruger provokationen som et virkemiddel til at bringe budskabet frem.
I Anthony Neilsons forestilling Panetrator (Svalegangen maj 07) bruger han kraftige provokationer, såsom en sexscene med en tøjbamse, onanering på scenen mm. for at vise hvordan sårbarheden ligger latent under den håre overflade, som mænd ofte gemmer sig bag.
I ’Realisme’ er det lidt af det samme han beskæftiger sig med. Det er manden med alle hans svagheder der kommer under lup, for i stedet for den hårdtslående provokation man for eksempel ser i ’Panetrator’ benytter ’Realisme’ sig i langt højere grad af komikkens ofte lige så hårdtslående udpegning af vores svagheder. ’Realisme’ afslører mandens til tider absurde tankegang, og som mand kunne jeg godt tænke mig en tilsvarende forestilling om kvindernes tanker.

Så hvis I kvinder nogle gange undre jer over de ting som vi mænd gør, ja så kan jeg kun opfordre jer til at gå ind og ser ’Realisme’ på Aarhus Teater. Måske forstår I derefter hvad det er der sker inden i hovedet på os mænd.

Link Anmeldelse af Anthony Neilsons Panetrator Svalegangen. Maj 2007
Link http://www.inyerface-theatre.com  (engelsk)


 

Iscenesættelse: Mia Lipschitz, Scenografi: Camilla Bjørnvad, Koreofrafi: Kasper Daugaard. Lyddesign Jeppe Larris. Instruktørassistent: Per Christian Holck. Medvirkende: Lars Arvad, Marie Tafdrup, Mette Døssing, Dorthe Hansen Carlsen, Kim Veisgaard, Mikkel Løbenholt Reenberg, Troels Thorsen, Per Christian Holck.Lars Arvad                                                                                   Fotograf Jan Jul
 

ww.teateranmeldelse.dk                  Ansvarlig Bjarke Eijgendaal                           kontakt: teater@teateranmeldelse.dk