« Tilbage

Gnavne gamle komikere
af Eva Høj Andersen

Nu som mennesker
Bremen
6. oktober 2011-19. april 2012

Et standup doubleshow om midtvejskrise. Nu som mennesker er Casper Christensen og Franks Hvams nye fællesprojekt med udgangspunkt i en intern konflikt og udløsning i et rumskib. Det er rasende banalt, men fantastisk underholdende.
 
De er smålige, hysteriske og gamle ligesom alle os andre. Det er det titlen Nu som mennesker skal fortælle os, Casper og Frank er som alle os andre. Og så alligevel ikke for selvom de to kendisser også bliver skilt og skændes og har kedelige samtaler med deres kærester om hvor sorte tåneglene var i morges, så er de også ualmindelige velbegavede komikere. 
 
Midtvejskrise
De er efterhånden dansk comedy’s gøg og gokke, Casper Christensen og Frank Hvam. Det har vist sig, at de faktisk er sjovest, når de er sammen. De er en slags mærkværdige soulmates, som komplimenterer hinandens utilstrækkeligheder. Og nu er de er blevet voksne, eller er i hvert tilfælde blevet opmærksomme på det.
 
Selvom der er huskøb, fødsler, cykelhjelme og metrobyggeri på programmet er det sjovt fra man kommer til man går. De to modne herrer er hudløst ærlige eller i hvert tilfælde forfriskende selvironiske, og det virker. Casper Christensen åbner gerne døren til sit privatliv og fortæller, at han ”knepper Jarlens datter”, også selv om andre(læs Iben) synes, at det er mega ulækkert. Frank bakser med sine egne problemer som husejer og nybagt far. Angsten for at ungen er mongol og frygten for at vælge det forkerte elselskab.
 
Lykke
Men det er en krise i Franks og Caspers ”parforhold” der har fået dem til at lave et show sammen. En krise med udgangspunkt i en Klovn kop og en ulykkelig Casper og en stædig Frank. Heldigvis for publikum er det udgangspunkt både fortællingen om to kendissers ualmindelige almindeligheder og et komisk eksistentielt budskab. 
 
Timingen fungerer hele showet igennem, mens der veksles mellem doubleshow og små enmandstaler. Afbrudt af et overraskende bandprojekt med nogle kiksede sange leveret i en dagligstue med ægte tæpper og Casper på keyboard og Frank på bas. Det er det handler om at turde tage chancer og bevæge sig ud på dybt vand, og så hul i hvad andre mener.
 
Nu som mennesker er et modent standupshow med overraskelser af den gode slags. Ikke mindst åbningsnummeret med den slagkraftige drummergirl Simona Abdallah, eftersigende valgt som et led i et mere muslimvenligt image. Frank og Casper er kendt for at gå nye veje og med deres nye show rammer de en hidtil uset ærlighed. Det er sjovt, overraskende og lige i øjet. 
 
Casper Christensen og Frank Hvam
Frank Hvam, Casper Christensen, Simona Abdallah

Man skal prøve noget nyt hele livet er filosofien i Nu som mennesker. Fotograf: Martin Rosenauer