« Tilbage

OMG en fed forestilling :-D
af Bjarke Eijgendaal

ON/OFF
Aarhus Teater
Scala
17/4 - 13/5 2015

I Aarhus Teaters forestilling ’ON/OFF’ hiver Andreas M. Dalsgaard og Jesper Pedersen internettet direkte ind på scenen, i en kunstnerisk leg hvor nettet både er mærkeligt fremmede og utroligt velkendt. ’ON/OFF’ udspiller sig hovedsagelig i et virtuelt rum, og fungere som en opfindsom leg med teatrets muligheder.

’ON/OFF’ bygger på en sand historie, om en 16 årig dreng, der stikker en 14 årig dreng ned i en baggård i Manchester tilbage i 2003.  Hvad der skete, og hvorfor han gjorde det, det er hvad ON/OFF prøver at belyse i en crazy komedie krimi, hvor nettet der er drengenes kommunikationsmiddel, er en vigtig forståelsesfaktor for hvorfor tingende gik som de gjorde.

Nettet på Scenen.
At spille en kommunikationsform på en teaterscene, er hvad instruktørende Andreas M. Dalsgaard og Jesper Pedersen har udfordret sig selv med i ’ON/OFF’. Og det må siges at være en udfordring de klare rigtig godt. Nettet bliver dejlig levende, som når Steffen Nielsen kommer ind som en personificeret udgave af Google, med en konsekvent mængde af unødvendige detaljer eller når Kim Veisgaard i toga spiller den informationskedelige Wikipedia. I den virtuelle verden møder vi også forskellige gale videnskabsmænd, hemmelige MI6 agenter, samt en perfekt version af den ene drengs kærlighed ’Den skønne Maria Sommer’.
Gennem stykket bliver vi som tilskuere udsat for popup vinduer, samt diverse reklame, som når en stribe russiske ægteskabsklare piger på skift bliver smidt ind på scenen. Stykket bliver godt underbygget af den fantastisk og velfungerende scenografi Tom Scutt har skabt til ’ON/OFF’.

I ’ON/OFF’ er man i rigtigt godt selvskab, og der er rigtig gode skuespils præstationer hele vejen rundt. Jacob Madsen Kvols skiller sig dog ud. Kvols spiller med en kropslig dynamik der imponerer, hver eneste gang han træder ind på scenen og det energifyldte spil gør kontrasten til Googles og Wikipedias mere afmålte spil til en fornøjelse at følge.

Personligt har jeg det med at gå uden om film hvor der i beskrivelsen står at den er ’baseret på en sand historie’. Men efter at havde set ’ON/OFF’ på Aarhus Teater, er det en vane jeg må tage kraftigt op til revision. ’ON/OFF’ er en meget vellykket og velinstueret forestilling, en forestilling jeg har lyst til at se én gang til.
Iscenesættelse Andreas M. Dalsgaard Og Jesper Pedersen
Medvirkende Michael Lundbye Slebsager, Wahid Sui, Marie Louise Wille, Jacob Madsen Kvols / Kim Veisgaard, Marie Kristine Marschner, Steffen Nielsen
Statister/Atleter Peter Borg Rothgardt, Thomas Porup, Rina Nathalie Hirschorn, Sara Kim Hjortborg
Scenografi og Kostumedesign: Tom Scutt Lysdesign: Kasper Daugberg Lyddesign: Kim Engelbredt

Steffen Nielsen, Jacob Madsen Kvols, Waheid Hahmoud og Kim Veisgaard. Foto: Rumle Skafte
www.teateranmeldelse.dk Ansvarlig Bjarke Eijgendaal kontakt: teater@teateranmeldelse.dk
FORSIDE
ANMELDELSER
LINKS
KONTAKT