Teateranmeldelse.dk

Tilbage til forsiden

 
 
På bunden af virkelighed
af Maja Joan Vadum Larsen

PÅ BUNDEN
Bådteatret
12. november - 6. December


PÅ BUNDEN er en gribende dukkeforestilling om et liv, der er gået i stå på bunden af en sprutflaske. På magisk vis bringes dukkerne til live i et dragende poetisk univers, der trods sin surrealistiske udformning spejler virkeligheden. Gør dig selv den tjeneste at spendere en time i Bådteatrets intime sal, der perfekt omslutter denne rørende smukke forestilling.

Dukkeførerne (Rolf Søborg Hansen og Anya Sass) skildrer med næsten skizofren indlevelse flere karakterer samtidig. På en og samme tid er de dukken, de fører, og en medspiller til denne. Man kan kun fænges af deres symbiotiske forhold til dukkerne, hvorved disse bringes til live, så vi tror de er af kød og blod.

Virkeligheden passerer således hele tiden parallelt med forestillingen, der lever i rummet mellem virkelighed og drøm. Monstret, som forestillingens hovedkarakter på sigende vis kaldes, sidder fast i ond cirkel – livet passerer forbi, mens han lever i en evig drøm - et virkeligt mareridt, der aldrig slutter.

Forestillingen handler om misbrug, men i lige så høj grad om ensomheden, der ligger forud for dette misbrug. Monstret starter dagen med fornyet tro på, at han kan lade flasken stå på hylden, men vågner alligevel næste morgen, og må igen starte dagen med en opløst brusetablet. Igen er han alene og har ikke andet end blot et par trusser fra pigen, han aldrig fik.
Ensomheden, nedværdigelsen, beruselsen overstrømmer os.

PÅ BUNDEN rører ved det almenmenneskelige og bringer det fortiede op til overfladen. Vi føres gennem forestillingens univers af sexede jazztoner og en enkel, men raffineret legende scenografi, der er en fryd for øjet. Scenograf Camilla Bjørnvad har haft fat i den store farvepalet og skabt en smuk og levende scenografi, der symbolsk giver forestillingen endnu et lag – og der er mange lag.
Se den og glæd dig til de næste forestillinger (DE FIRE RYTTERE og SEKS HISTORIER OM SEX) i Bådteatrets sæson kræsende om temaet misbrug. Hvor er det vidunderligt, at et teater afsætter en hel sæson til så uhyre et aktuelt emne.

 

Iscenesættelse Emil Hansen

Dukkemager / -fører: Rolf Søborg Hansen Skuespiller /dukkefører: Anya Sass manuskript: Emil Hansen Scenografi: Camilla BjørnvadPå Bunden Foto; Bjarne Stæhr
 

ww.teateranmeldelse.dk                  Ansvarlig Bjarke Eijgendaal                           kontakt: teater@teateranmeldelse.dk