« Tilbage

Forestilling i særklasse(n)
af Bjarke Eijgendaal

Skolekomedien
Aarhus Teater
Store Scene
1/2 - 2/3 2024

 I ”Skolekomedien” præsenteres en kompromisløs udforskning af vores fælles folkeskole, og Christian Lollike tager intet hensyn, når han dissekerer institutionens grundvold. I Skolekomedien afdækker Lollike folkeskolens udvikling de seneste to årtier og trækker på inspiration fra ægte fortællinger delt af diverse skolelærere.

I denne komedie stilles der skarpt på folkeskolens tilstand, og Christian Lollike anvender sin velkendte grovkornede humor som virkemidler, der kan virke provokerende. Dog er det værd at bemærke, at bag galskaben ligger altid en dybere intention.

 

I ”Skolekomedien” følger vi folkeskolelærerne Annette, Annette og Annette mens de prøver at gennemfører en undervisning på forskellige klassetrin. Vi følger deres deroute fra motiveret nyuddannet lærer til en mere og mere forvirrede, angst og rasende lærer der ender med at kollapse.

 

Lollikes satiriske teaterforestilling udfolder sig som en komisk og kritisk skildring af folkeskolelærerens udfordringer i en verden, hvor undervisningen præges af de individualistiske krav fra forældre. Forestillingen kaster et ironisk blik på den stigende diversitet i forventningerne, der skaber en absurd dynamik i klasseværelset. Lærerne præsenteres som værende i en helt umulig opgave, hvor de forsøger at jonglere med kravene fra alle parter.

 

Det er sørgeligt at se hvordan Lollikes karikerede fremstilling af en ekstern undervisningskonsulent, både virker dybt latterligt, men også forbavsende tæt på virkeligheden. For hvilken lærer har ikke oplevet at skolen ikke bringer ekstra ressourcer ind i undervisningen, men i stedet insisterer på at hyre eksterne konsulenter. Konsulenter hvis rolle det er at evaluere og guide læreren i sin undervisningspraksis. De tiltrængte ressourcer bliver erstattet af nye metoder og standarder, der ofte virker som fremmedartede elementer i en allerede komplekse virkelighed i klasseværelset.

 

Lollike leger med kontrasterne mellem lærerens indsats og de absurditeter, der opstår, når eksterne konsulenter introduceres som redningsmænd. Den satiriske tone indfanger på underholdende vis spændingen mellem forældres krav, skolens beslutninger og lærernes strabadser i denne skæve teaterforestilling om folkeskolelivet.

 

Det er et stærkt hold der står på scenen i ”Skolekomedien”, hvor der bliver præsteret på højeste niveau hele vejen rundt.

TEKST & ISCENESÆTTELSE: Christian Lollike Med scener af Johanne Kirstine Fall og Frida Lea Fugl
MEDVIRKENDE
Mette Døssing, Anne Plauborg, Marie Marschner, Mette Klakstein, Amanda Friis Jürgensen, Carla Eleonora Feigenberg, Christian Hetland, Jacob Madsen Kvols, Anders Baggesen, Simon Mathew, Kjartan Hansen, Emil Busk Jensen, Marie Boda*, Kasper Krassimir Jensen*
*STUDERENDE VED DDSKS, SKUESPIL

SCENOGRAFI OG KOSTUMEDESIGN: Franciska Zahle LYSDESIGN Anders Kjems KOMPOSITIONER OG ARRANGEMENTER: Simon Mathew LYDDESIGN: Lars Gaarde KOREOGRAFI:Julie Kunz

Foto Mikkel Berg
www.teateranmeldelse.dk Ansvarlig Bjarke Eijgendaal kontakt: teater@teateranmeldelse.dk
FORSIDE
ANMELDELSER
LINKS
KONTAKT