Mens vi venter på Irak-kommissionen.
Teater katapult, Scene42 og Det kgl. Teater
6/3 - 13/3 2018 Senere i KBH
Skræmmende opsummering omkring Danmarks beslutning om at gå i Krig.
Peter Larsen leverer en tanke- og lattervækkende kraftpræstation i rollen som Kultursociolog ’Jørgen Andersen’ i den politiske forestilling ”Mens vi venter på Irak-kommissionen” I den to timer lange forestilling bliver vi som publikum præsenteret for forskellige redegørelser og løgne, der skulle ligge til grund for den beslutning om at Danmark skulle blive en krigsførende nation i kampen mod Saddam Hussein og Irak.

[Læs mere]

'Hospitalet'
Aarhus Teater (Teater Sort/hvid), Scala
2/2 – 10/3. 2018 AT (17/3 - 14/4 2018 S/H)
En stomipose i eksplosion
Effektiviseringsræset i det danske hospitalsvæsen udstilles demonstrativt og stærkt underholdende i Christian Lollikes dokufarce ’Hospitalet’. Men de absurde og groteske greb tager gradvist overhånd på bekostning af samfundskritikken.

[Læs mere]

'Edda'
Aarhus Teater, Store Scene
14. – 20. okt. 2017
Gudeskøn og gakket ’Edda’
Den nordiske mytologi fortolkes som en visuel tour de force af glitter og glamrock på Store Scene i Aarhus.

[Læs mere]

'Dansk'
Svalegangen
7. okt. – 4. nov. 2017
Fra klovn til menneske
Integrationskomedien ”Dansk” er heldigvis ikke alt for sjov.

[Læs mere]

Den gode vilje
Aarhus Teater, Scala
16/9 -21/10 2017
Den ”gode” vilje
Den gode vilje er Aarhus Teaters bud på Ingmar Bergmans halv selvbiografiske fortælling om hans forældres tumulten kærlighedsliv, i tiden op mod hans egen fødsel. Den gode vilje er blevet filmatiseret af Bille August, for hvilken han vandt de gyldne palmer i Cannes i 1991.

[Læs mere]

Don Ranudo
GrønnegårdsTeatret
30/6-26/8 2017
Mens vi venter på sommervarmen ...
Sommervarme var der ikke meget af og støvregnen faldt stødt og blidt over premiereaftenen for Don Ranudo – årets forestilling på GrønnegårdsTeatret. Regnen var der ikke så meget at gøre ved, men varmen kan man få i Grønnegården, hvis man blot skubber sig lidt tættere på sidemanden. Det er både hyggeligt og varmende, når nu vejrguderne sådan holder én lidt for nar. Men stemningen! Den kunne de ikke gøre noget ved, vejrguderne – hverken blandt publikum eller på scenen, hvor de største narre huserede.

[Læs mere]

Den sidste bølge
Aarhus Teater, Studio
28. april - 24. maj 2017
Âh - Vi har det nu godt!
De absurdistiske greb står i kø¸ i Peter-Clement Woetmanns science fiction-komedie, der udstiller og ironiserer over I-landsmenneskets problemer og bekymringer. 'Den sidste bølge' er stedvist virkelig fin, men forestillingen savner tyngde og overraskelsesmomenter.

[Læs mere]

Jesus Christ Superstar
Aarhus Teater, Store Scene
22/4 - 3/6 2017
Mørk opsætning af Jesus Christ Superstar
Det er en mørk og til dels rå opsætning af Jesus Christ Superstar instruktør Elisabeth Linton opsætter på Aarhus Teater. Scenen er sort og klaustrofobisk, og frygten for døden, hinanden og fremtiden ligger som en tung dyne over forestillingen. ’Jesus Christ Superstar’ er fortællingen om de sidste 7 dage af Jesu liv. Så der er ikke meget afsløret ved at fortælle, at han dør til sidst. Forestillingen slutter med korsfæstelsen, og har altså ikke fortællingen om genopstandelsen med.

[Læs mere]

Morph - Rethink Human Behaviour
Aarhus Teater, Scala
11/4 - 6/5 2017
Akrobatisk energifyldt forestilling på Aarhus Teater.
Den Reumert vindende instruktør Kristján Ingimarsson sætter med Morph fokus på den menneskelige adfærd. Er vi som mennesker intellektuelle individer, eller er vi i virkeligheden bare flokdyr der hyler med de ulve vi er i blandt?

[Læs mere]

Hamlet
Mungo Park
23/1 - 27/5 2017
Minimalistisk Hamlet med stort potentiale med for meget ekstraudstyr
Der skal ikke mange ting til på en scene for at skabe en overbevisende Hamlet forestilling. Ofte fremmer enkeltheden forståelsen, da enkelheden giver bedre mulighed for at koncentrere sig om ordene. Det fungerede på Shakespeares tid, og det fungerer også i vores tid. Rent besætningsmæssigt og (kerne)scenografisk er Mungo Parks Hamlet endnu et eksempel herpå – men enkeltheden forstyrres af for mange ekstralag, -udstyr og -effekter, der fjerner fokus fra handlingen og ordene og ender med at skabe flere spørgsmål, end de besvarede.

[Læs mere]

Side 1 af 3
« Forrige - Næste »