Vredens Druer
Betty Nansen Teatret
4/3 - 9/4 2017
Hvor tager man hen, når ens hjem tages fra en?
Sammen med Øst for paradis hører Vredens druer et af den amerikanske forfatter John Steinbecks største værker. Den indskriver sig – hvis en sådan fandtes – i den amerikanske kulturkanon over litteratur. På én gang et barskt pletskud af USA under den store depression in 1930’erne og et billede af den sagnomspundne amerikanske ånd: Troen på den amerikanske drømmen - en drøm, der for rigtig mange forblev en drøm.

[Læs mere]

Erasmus Montanus
Aarhus Teater, Store Scene
10. feb. - 11. mar. 2017
Danmark er et fladt, kristent land
’Erasmus Montanus’ afklæder både det danske værdifællesskab, sin hovedperson og sig selv som forestilling i medrivende og hysterisk morsom iscenesættelse på Aarhus Teater. Christian Lollikes gendigtning af Holbergs klassiker er fremragende teater.

[Læs mere]

'Medea*
Aarhus Teater, Scala
27. jan. - 25. feb. 2017
En tur i skilsmissebassinet
Euripides oldgræske tragedie fortolkes som minimalistisk installationskunst i en flot men også noget distanceret iscenesættelse på Scala-scenen i Århus.

[Læs mere]

VHS vs Betamax Kampen om hjemmevideoen
Svalegangen, Gamle Scene.
21/1 - 17/2 2017
VHS vs Betamax er en nostalgisk tur tilbage til starten af 80´erne, fyldt med herligt filmmusik
I 1979 hvor forestillingen starter, er de første Betamax og VHS afspillere så små ved at finde vej til de danske stuer. Familiefaren Axel har netop købt en ny og meget dyr Betamax maskine. ”Det er teknologisk frihed” fortæller han datteren Ida. Axel ser den nye teknologi som en måde at udbrede kultur på. Med Betamax er det muligt at se Godard og andre tidsløse klassikere, når man selv vil.

[Læs mere]

Fakiren fra Bilbao
Aarhus Teater, Store Scene
18/11 - 21/12 16
Eventyrlig forestilling for hele familien
Bjarne Reuters eventyrlige historie om ’Fakiren fra Bilbao’ bliver på Aarhus Teater til en vellykket forestilling for hele familien. I et gammelt spøgelseshus med navnet Elgens Øje, flytter to tvillinger ind med deres mor. Huset ligger op af en gammel Kirkegård hvor bedemanden Maxwell Mooney arbejder. Huset der har stået tomt i mange år, har været brugt som opbevaringssted for en kæmpediamant med navnet Koo-loon. Det

[Læs mere]

I Familien
Teatret Svalegangen
22/10 – 18/11 2016
Rør blot ikke ved min gamle jul
Anna Panduros familiedrama ’I Familien’ skildre med humor og kærlighed forholdet mellem et ældre ægtepar og deres to voksne børn og svigerbørn. Det er en almindelig velfungerende familie, hvor de to børn med tiden har udviklet sig i hver sin retning. Familiemedlemmerne vil gerne hinanden indbyrdes, og det er tydeligt at de to søskende gennem deres opvækst, har haft mange sjove stunder sammen. Forskellighederne begynder dog at forstyrre, især i juletiden, hvor de mangeartet ønsker til den kommende højtid, gør det svært at finde fælles fodslav.

[Læs mere]

Living Dead
Aarhus teater , + Teater Sort/Hvid
30/9 – 29/10 + 2/11 – 22/11 16
Zombi forestilling af Christian Lollike
Christian Lollike tager med forestillingen ’Living Dead’ fat på flygtninge strømmens angstprovokerende aspekter, og omsætter det til en zombie forestilling, hvor alle rationelle tanker bliver tilsidesat.

[Læs mere]

'De Rene Rum'
Aarhus Teater / Folketeatret
23.09-22.10 / 29.10-05.11 2016
Har du slået dine børn ihjel, Kirsten?
Det, der starter med små indledende gisp i en surrealistisk blå-belyst scenografi i kælderen på Aarhus Teater (Studio), udvikler sig til en både makaber og umådelig morsom forestilling, hvori talenterne står frysende og lysende klare.

[Læs mere]

Under gud, over loven.
Teatret Svalegangen , Teater Grub
1/9 – 15/9 + 1/10 – 22 /10 2016
Et pletskud af teatertruppen ’Von Baden’ og Lars Husum
Von Baden og Lars Husum retter med forestillingen ’Under Gud, Over Loven’ et satirisk blik på de forhold der ligger bag Journalist Morten Pihls Cavlingpris vindende artikelserie ’ Lægernes Store Tag Selv-bord’ hvor han afslørede overlæger på Rigshospitalets meget lemfældige omgang med forskningsmidler. Det lyder umiddelbart kedeligt, men med Husums skarpe satire og teatertruppen Von Bardens energifyldte fremførelse, er det fremragende teater.

[Læs mere]

En kvinde uden betydning
Aarhus teater, Scala
2/9 – 8/10 2016
En rundtur i Oscar Wildes satiriske karrusel
Der er mange ting at glæde sig over i Aarhus teaters opsætning af ’En Kvinde Uden Betydning’, men det mest iøjnefaldende og imponerende er teaterteknikkernes konstruktion af en gammeldags karrusel, med alle de tilhørende udskæringer og blinkende lamper. Scene er et helt kunstværk i sig selv, og instruktør Nicolai Faber lader da også karruselen få sine egne små intermezzis, hvor vi som publikum får mulighed for at betragte den overdådige konstruktion.

[Læs mere]

Side 2 af 3
« Forrige - Næste »