Morph - Rethink Human Behaviour
Aarhus Teater, Scala
11/4 - 6/5 2017
Akrobatisk energifyldt forestilling på Aarhus Teater.
Den Reumert vindende instruktør Kristján Ingimarsson sætter med Morph fokus på den menneskelige adfærd. Er vi som mennesker intellektuelle individer, eller er vi i virkeligheden bare flokdyr der hyler med de ulve vi er i blandt?

[Læs mere]

Hamlet
Mungo Park
23/1 - 27/5 2017
Minimalistisk Hamlet med stort potentiale med for meget ekstraudstyr
Der skal ikke mange ting til på en scene for at skabe en overbevisende Hamlet forestilling. Ofte fremmer enkeltheden forståelsen, da enkelheden giver bedre mulighed for at koncentrere sig om ordene. Det fungerede på Shakespeares tid, og det fungerer også i vores tid. Rent besætningsmæssigt og (kerne)scenografisk er Mungo Parks Hamlet endnu et eksempel herpå – men enkeltheden forstyrres af for mange ekstralag, -udstyr og -effekter, der fjerner fokus fra handlingen og ordene og ender med at skabe flere spørgsmål, end de besvarede.

[Læs mere]

Vredens Druer
Betty Nansen Teatret
4/3 - 9/4 2017
Hvor tager man hen, når ens hjem tages fra en?
Sammen med Øst for paradis hører Vredens druer et af den amerikanske forfatter John Steinbecks største værker. Den indskriver sig – hvis en sådan fandtes – i den amerikanske kulturkanon over litteratur. På én gang et barskt pletskud af USA under den store depression in 1930’erne og et billede af den sagnomspundne amerikanske ånd: Troen på den amerikanske drømmen - en drøm, der for rigtig mange forblev en drøm.

[Læs mere]

Erasmus Montanus
Aarhus Teater, Store Scene
10. feb. - 11. mar. 2017
Danmark er et fladt, kristent land
’Erasmus Montanus’ afklæder både det danske værdifællesskab, sin hovedperson og sig selv som forestilling i medrivende og hysterisk morsom iscenesættelse på Aarhus Teater. Christian Lollikes gendigtning af Holbergs klassiker er fremragende teater.

[Læs mere]

'Medea*
Aarhus Teater, Scala
27. jan. - 25. feb. 2017
En tur i skilsmissebassinet
Euripides oldgræske tragedie fortolkes som minimalistisk installationskunst i en flot men også noget distanceret iscenesættelse på Scala-scenen i Århus.

[Læs mere]

VHS vs Betamax Kampen om hjemmevideoen
Svalegangen, Gamle Scene.
21/1 - 17/2 2017
VHS vs Betamax er en nostalgisk tur tilbage til starten af 80´erne, fyldt med herligt filmmusik
I 1979 hvor forestillingen starter, er de første Betamax og VHS afspillere så små ved at finde vej til de danske stuer. Familiefaren Axel har netop købt en ny og meget dyr Betamax maskine. ”Det er teknologisk frihed” fortæller han datteren Ida. Axel ser den nye teknologi som en måde at udbrede kultur på. Med Betamax er det muligt at se Godard og andre tidsløse klassikere, når man selv vil.

[Læs mere]

Fakiren fra Bilbao
Aarhus Teater, Store Scene
18/11 - 21/12 16
Eventyrlig forestilling for hele familien
Bjarne Reuters eventyrlige historie om ’Fakiren fra Bilbao’ bliver på Aarhus Teater til en vellykket forestilling for hele familien. I et gammelt spøgelseshus med navnet Elgens Øje, flytter to tvillinger ind med deres mor. Huset ligger op af en gammel Kirkegård hvor bedemanden Maxwell Mooney arbejder. Huset der har stået tomt i mange år, har været brugt som opbevaringssted for en kæmpediamant med navnet Koo-loon. Det

[Læs mere]

I Familien
Teatret Svalegangen
22/10 – 18/11 2016
Rør blot ikke ved min gamle jul
Anna Panduros familiedrama ’I Familien’ skildre med humor og kærlighed forholdet mellem et ældre ægtepar og deres to voksne børn og svigerbørn. Det er en almindelig velfungerende familie, hvor de to børn med tiden har udviklet sig i hver sin retning. Familiemedlemmerne vil gerne hinanden indbyrdes, og det er tydeligt at de to søskende gennem deres opvækst, har haft mange sjove stunder sammen. Forskellighederne begynder dog at forstyrre, især i juletiden, hvor de mangeartet ønsker til den kommende højtid, gør det svært at finde fælles fodslav.

[Læs mere]

Living Dead
Aarhus teater , + Teater Sort/Hvid
30/9 – 29/10 + 2/11 – 22/11 16
Zombi forestilling af Christian Lollike
Christian Lollike tager med forestillingen ’Living Dead’ fat på flygtninge strømmens angstprovokerende aspekter, og omsætter det til en zombie forestilling, hvor alle rationelle tanker bliver tilsidesat.

[Læs mere]

'De Rene Rum'
Aarhus Teater / Folketeatret
23.09-22.10 / 29.10-05.11 2016
Har du slået dine børn ihjel, Kirsten?
Det, der starter med små indledende gisp i en surrealistisk blå-belyst scenografi i kælderen på Aarhus Teater (Studio), udvikler sig til en både makaber og umådelig morsom forestilling, hvori talenterne står frysende og lysende klare.

[Læs mere]

Side 2 af 3
« Forrige - Næste »