« Tilbage

Godt underholdt men ikke meget mere
af Bjarke Eijgendaal

Teaterkoncert C.V.Jørgensen
Aarhus Teater /Aveny-T
Store Sal
15/8 - 19/9 2020

Efter coronapausen var det dejligt at Aarhus teater endelig kunne slå dørene op igen til en ny forestilling. 

Teaterkoncert ’C.V.Jørgensen’ bliver produceret i samarbejde med Aveny-T. Med mundbind på ind og ud af salen, og med god plads, var det med stor glæde og uden frygt for corona, jeg satte mig godt til rette i de røde plyssæder i Aarhus Teaters store sal.

Det er teaterkoncertens Grand Old Man - Nikolaj Cederholm der endnu en gang står bag iscenesættelsen, og denne gang med udgangspunkt i C.V.Jørgensens’ store repertoire. Rockpoeten C.V.Jørgensen har gennem sin musikalske karriere leveret mange finurlige tekster, hvilket er perfekt til en teaterkoncert, men det lykkes ikke helt for Cederholm at få meningen af teksterne helt ud til publikum, så vi får nye opfattelser af ordene eller oplever dem på en ny måde.

Når jeg går i teatret, er der generelt flere ting, som er med til at give mig en god teateroplevelse: Er jeg godt underholdt, er det dygtige skuespillere, vil forestillingen mig noget, og den vigtigste ting for mig er den følelse af at man ikke kan slippe forestillingen når man kommer ud af teatret. Jeg har set rigtig mange forestillinger, og der er naturligvis stor forskel på, hvor dybt de berører mig, og hvor længe den følelse, som forestillingen skaber, hænger ved.

Lad mig starte med at sige, at jeg var da underholdt, og de 9 musikere/skuespillere gjorde det rigtig godt, men det er ikke en forestilling, der hænger ved. For hvad Cederholm vil med forestillingen kommer aldrig rigtig frem. Det er ikke en stærk samlet fortælling, faktisk er der ikke rigtig nogen rød tråd gennem forestillingen. Kåre Bjerkø, der står bag de musikalske arrangementer, får leget godt med C.V ’s melodier, og med stort held. C.V. Jørgensens ironiske sang om Bjerringbro by night ” Det si´r sig selv ” bliver udsat for en helt række forskellige arrangementer, på en morsom og meget vellykket måde og Kåre Bjerkø’s fortolkninger giver nyt liv til de gamle sange.  Men, når det ikke bliver bakket godt op af et visuelt stærkt udtryk eller en god fortælling, kommer det aldrig helt derop, hvor teaterkoncertens magi er stærkest.

Tekst og musik C.V. Jørgensen
Koncept og iscenesættelse Nikolaj Cederholm
Medvirkende Nive Nielsen, Nana Schwartzlose, Carl-Christian Riestra, Tue West, Simone Tang, Johan Klitgård, Mark Linn, Emil Prenter, Siff Vintersol
Musikalske arrangementer Kåre Bjerkø
Scenografi Jon Stephensen
Lysdesign Jonas Bøgh & Sune Verdier
Kostumer Line Bech
Koreografi Anja Gaardbo

Foto: Emilia Therese
www.teateranmeldelse.dk Ansvarlig Bjarke Eijgendaal kontakt: teater@teateranmeldelse.dk
FORSIDE
ANMELDELSER
LINKS
KONTAKT