« Tilbage

Sitcom på Scenen
af Bjarke Eijgendaal

Kagefabrikken
Aarhus Teater
Scala
19/11 - 18/12 21

Det er altid spænende at komme ind og se en forestilling af Christian Lollikes. Man ved aldrig hvad man skal forvente, udover at scenen er et stort kaos til sidst. Kagefabrikken er ikke nogen undtagelse. Kagefabrikken blev tilbage i 2009 skrevet af Christian Lollike og Franz Wilhelm Søes-Cybulski som en TV serie, men blev så i 2013 omskrevet til en teaterforestilling, der blev sat op på det kgl. Teater. Til næste år kommer der faktisk også en filmudgave af ’Kagefabrikken’ instrueret af Christian Lollike.
 
Instruktør Niels Erling har i opsætningen på Aarhus Teater valgt at arbejde med Sitcom genren som gennemgående udtryksform. En genre som vi kender til hudløshed, men kun fra TV. På scenen sker der pludselig noget helt nyt når dåselatteren kommer ud fra højtalerne. Dåselatteren griner ikke kun af det vi som publikum griner af. Den ekstra latter gør at vi bliver som publikum bliver tvunget til at tænke over, om det vi griner af faktisk er sjovt.
I Christian Lollikes forestillinger er der altid noget på spil, det er ej blot til lyst
 
På Kagefabrikken Borgsø Cookies er alle medarbejderne glade. Dog ikke fabriksejer Niels, (Kristian Holm Joensen) der er tæt på at begå selvmord, da fabrikkens økonomi vakler grundet danskernes trang til at skære i det overflødige fedt. For at redde fabrikken bliver den selvsikre virksomhedskonsulent Faxholm (Jacob Madsen Kvols) sat ind for at styrer fabrikken. Med massere af intetsigende buzzword, vil han skære det overflødige fedt fra. Både fra medarbejderne der bliver tvunget på slankekur samt fra kagerne der nu skal være slankekager.
 
Det er stærke skuespils præstationer hele vejen rundt. Forestillingen er skarpt instrueret, og sitcom´ens rytme sidder lige i øjet.   
Iscenesættelse: Niels Erling af Christian Lollike & Franz Wilhelm Søes-Cybulski
MEDVIRKENDE
Kristian Holm Joensen Nanna Bøttcher Jacob Madsen Kvols Anders Baggesen Sofia Nolsøe Mette Døssing Mette Klakstein Clint Ruben*
(*Studerende Fra Ddsks, Skuespil, Aarhus)

Scenografi: Franciska Zahle Kostumedesign & Scenografisk Konsulent: Eilev Skinnarmo Koreografi: Marie Brolin-Tani Lysdesign: Andreas Buhl Lyddesign: Kim Engelbredt

Foto: Martin Høyer
www.teateranmeldelse.dk Ansvarlig Bjarke Eijgendaal kontakt: teater@teateranmeldelse.dk
FORSIDE
ANMELDELSER
LINKS
KONTAKT