« Tilbage

Revolution
af Bjarke Eijgendaal

Revolution
Aarhus Teater (Teater Sort/hvid)
Godsbanen mm
15/8-1/9, 6/9-29/9, 2/10-13/10

Kræver det en revolution at løse de mange kriser som vi ser i verden i dag. Det spørgsmål bliver vendt i Christian Lollikes nye forestilling ’Revolution’ der grundet Aarhus Teaters store ombygning har premiere på Godsbanen.
Lollike har med ’Revolution’ endnu en gang taget livstag med et højaktuelt emne, hvor han med skarpe replikker vender og drejer de mange kriser medierne konstant bombarderer os med. I ’Revolution’ er menneskerne reduceret til robotter, med falske stemmer og langsomt bevægende kroppe. Den første ½ time minder ’Revolution’ meget om Lollikes forestilling ’Living Dead’ hvor zombier med dvælende langsom stemmeføring, behandler flygtningekrisen i Europa. (se anmeldelsen her)

Sidestillende med Living Dead blev starten af ’Revolution’ da også mere form end indhold. For selvom Lollikes tekst er sprudlende og velskreven, tager den stramme kunstneriske form meget fokus. Heldigvis fortsætter Lollike ikke formen lige så stringent som i ’Living Dead’ og i løbet af forestillingen accelererer tempoet og får lidt af det crazy komik der især kendetegner de første af Christian Lollike forestillinger som ’Kosmisk Frygt - eller den dag Brad Pitt fik paranoia’ og ’Fremtidens historie’.

I ’Revolution’ er 4 personer samlet i et minimalistisk Ikea præget hjem. De har et ønske om at redde verden fra alle de kriser vi har, og søger svar på hvordan. Selvom de indser at der skal gøres noget, og at det skal gøres nu, så er det nemlig svært at finde ud af hvad, der præcis skal gøres. Kræves der en revolution, hvor alle tvinges til at se verden på en ny måde, og på hvilken måde så? Lollike fremstiller vores afmagt og vores manglende lyst til at tage de afgørende valg, der skal til for at sikre den verden som vores børn arver.
De fire skuespillere levere en humoristisk og veltimet præstation i nogle vældig krævende roller.

Så trods en lidt tung start løfter Lollike ’Revolution’ op til en spændende og nærværende forestilling båret godt igennem af 4 dygtige skuespillere.

Af Christian Lollike Med Tekster Af Mikkel Bolt Rasmussen Og Tekstfragmenter Af Sigrid Johannesen
Medvirkende Marie Marschner, Jacob Madsen Kvols, Rikke Lylloff, Kjartan Hansen

Foto Emilia Therese