Teateranmeldelse.dk

        Tilbage til forsiden

 


 

  Sæson 2008 - 2009
 

 


 
Stuk
Det kongelige teater
30. jan. - 21. apr. 2009
 
Udviklende, grotesk og dybt underholdende teater
En sang der nærmer sig skråleri, 1880’ernes pæne tøj twistet med dekadente detaljer, skønsang, modsætninger, Jens Albinus i lange sølvstøvler med enorm platousål og et lille fikst korset, kvinder der synger sigende sange på moderne maner, en gal fransk kok, kaos og druk, penge (og mangel på samme) og alt muligt på en gang og så alligevel – slet, slet ingen ting.
(læs mere)


 
Blodbadets Gud
Folketeatret
22.01.09 - 14.02.09

 
Latterens dobbeltmoral slår til igen
Blodbadets Gud er en fantastisk opsætning, der i Yasmina Rezas simple og meget direkte ånd går rent ind hos publikum. Med undertitlen ”Da Ferdinand slog to fortænder ud på Bruno” er der lagt op til en diskussion om børneopdragelse, moralske skrupler, værdikampe og det personlige sjæleliv. Alle pæne overflader, som den vestlige, civiliserede kultur indeholder, bliver lagt på hylden til fordel for dyriske og voldsomme verbale udbrud. (læs mere)
 


 
Nick Cave teaterkoncert
Betty Nansen
(10/1 09 - 14/2 09)
 
Når alt går op i en højere enhed og man bare vil have mer’ og mer’
… teater når det er så godt at det kan sidestilles med euforiserende stoffer!At mangle ord er ikke et fænomen, der overgår mig særlig ofte. Spørg blot min omgangskreds! Men her, hvor jeg skal forsøge at sætte ord på Aarhus Teaters Nick Cave Teaterkoncerten – der huserer på Betty Nansen Teatrets anneksscene Edison frem til den 14. februar
– er det alligevel som om, at jeg mangler dem … ordene. Kun ganske enkelte kommer flydende af sig selv: Kom af sted! Se den selv! (læs mere)


 
Ifigenia I Aulis
Skuespilhusets store scene
Spiller fra d. 19. dec – 27. marts
Afpillet og underspillet
En græsk tragedie indeholder fantastiske dramatiske og psykologiske elementer, der kan udnyttes på de mest levende og spændende måder på en scene. Desværre bliver disse muligheder ikke udnyttet i “Ifigenia I Auris”. Euripides’ tragedie om Agamemnon, der skal ofre sin datter Ifigenia, for at hæren kan komme videre fra Auris/Tauris til Troja, er et mislykket forsøg. Det er tydeligt at se, at det er Kasper Bech Holtens første opsætning af en græsk tragedie, selvom gode ideer og tegn på godt samarbejde med musiker Klaus Risager og scenograf Steffen Aarfing skinner igennem. (læs mere)


 
Nøddeknækkeren
Af Pjotr Tjajkovskij
Det Kongelige Teater, Gamle Scene
Spilleperiode: 4. december 2008 – 4. januar 2009
Et vindue til et magisk univers
Det er Drosselmejer, som giver nøddeknækkeren til Clara; og ham, der skaber splid mellem hende og broren Fritz. Børnene hiver og slider i den stakkels træfigur, hvilket ender med, den går i stykker. Drosselmejers nevø reparerer nøddeknækkeren og vinder Claras hjerte.
Julenat lader Drosselmejer magien hvile over Claras værelse, og da klokken slår tolv, bliver der vendt op og ned på virkelighed og fantasi. Legetøjet bliver levende, og Clara bliver tryllet mindre, så alle møblerne på hendes værelse nu er kæmpestore. (læs mere)
 


 
'Pietà'
af Astrid Saalbach
Aarhus Teater
12-12 2008 – 17-01 2009
Tragikomisk afklædning
På et hotel værelse vågner Rie ved siden af en nøgen død mand. Hvem er han og hvordan er hun endt der? Langsomt kommer gårdagens begivenheder tilbage til Rie, samt alle de begivenheder der har gjort at Rie er endt hvor hun er. Dette er udgangspunktet for Astrid Saalbach Pietà der på italiensk betyder Barmhjertighed. (læs mere)


 
PÅ BUNDEN
Bådteatret
12. november - 6. December
På bunden af virkelighed
PÅ BUNDEN er en gribende dukkeforestilling om et liv, der er gået i stå på bunden af en sprutflaske. På magisk vis bringes dukkerne til live i et dragende poetisk univers, der trods sin surrealistiske udformning spejler virkeligheden. Gør dig selv den tjeneste at spendere en time i Bådteatrets intime sal, der perfekt omslutter denne rørende smukke forestilling.
(læs mere)
 


 
Fest i Lønneberg
efter Astrid Lindgrens historier – bearbejdet af Ninette Mulvad
Odense Teater – Store Scene
Farce i Lønneberg
Forventningerne var store – både hos børn og barnlige sjæle – da der en kold novemberaften var premiere på ”Fest i Lønneberg”, som er efterfølgeren til den forestilling om Emil, der blev spillet på Odense Teater i 2002. I foyeren var der sat tykke ekstra-sæder frem til de mange små publikummer, så de kunne se ordentligt til aftenens familieforestilling.
Selv nød jeg den livlige atmosfære i salen efterhånden som børn og forældre fik fundet deres pladser og blev placeret i de høje sæder. Astrid Lindgrens historier vækker unægtelig mange gode barndomsminder. (læs mere)
 


 
Min Familie
Af Tracy Letts
Betty Nansen Teatret
Spilleperiode: 15. november 2008 – 10. januar 2009
Ensemblespil når det er bedst
Min kone spiser piller, og jeg drikker. Det er den pagt, vi har indgået. Jeg drikker, ikke fordi min kone spiser piller, men om hun spiser piller, fordi jeg drikker, skal jeg ikke kunne svare på. Gerhard Mørch
Jesper Langberg åbner ”Pandoras æske” med sin perfekt underspillede Gerhard, der med sin forsvinden sætter handlingen i gang i denne soap opera.
Der er tale om et stykke dramatik, som med sine episodiske tableau, afbrudt af intermezzi med underlægningsmusik, og sin knivskarpe dialog trækker på nogle af de elementer, man finder i enhver amerikansk dramaserie. (læs mere)


 
Det gyldne kompas 1
Aarhus Teater
Store Scene
(14/11 – 08 til 10/01 – 09)
Fantastisk fantasy på Aarhus Teater, også lidt for børn.
Panserbjørne, hekse og daimoner indtager scenen i en fantastisk fantasyforestilling på Aarhus Teater.
Philip Pullmans populære trilogi om den 12-årige Lyra og hendes gyldne kompas er dette og næste års store satsning og jeg glæder mig allerede til at se 2 del næste år. (Læs mere)
 


 
Oskar -
Ekstremt højt og utroligt tæt på”

Svalegangen
gæstespil Teater Møllen
(d. 4/11/08-8/11/08)
 
På jagt efter livsglæde
 forestillingen møder vi niårige Oskar Schell midt i sorgen efter hans far er omkommet i World Trade Center. I faderens gamle jakke finder Oskar en kuvert med påskriften ”Black”, og indeni ligger der en nøgle. Dette bliver starten på en jagt, hvor Oskar leder efter det rigtige nøglehul i hele New York. Han møder utallige sjove, underlige og helt fantastiske mennesker på sin tur, hvor han bliver hvirvlet ind i forskellige forunderlige historier. (læs mere)


 
Faust
gæstespil Det kongelige teater
Goethes Faust (– der Tragödie, erster Teil), i Skuespilhuset.
Blod + sved + kærlighed + djævelskab = WOW!
Noget af det bedste ved teatret er, når man støder på en af de forestillinger, der bider sig fast, udvisker fornemmelsen af tid og sted og efterlader én eneste tanke i hovedet bagefter: WOW!
Sådan en oplevelse var det at se Deutsches Theater med deres opsætning af Goethes Faust (– der Tragödie, erster Teil), på gæstevisit i Skuespilhuset. Mindre fascinerende blev oplevelsen heller ikke af, at forestillingen i sagens natur blev spillet på tysk og at undertegnede – trods ellers ganske rimelige tyskkundskaber og hjælp fra overtekster – så langt fra nåede at fatte alt hvad der blev sagt. Men det gjorde ingenting. Slet ingenting. (læs mere)
 


 
Tryllefløjten
Af Wolfgang Amadeus Mozart & Emanuel Schikaneder
Gæstespil af Den Jyske Opera
Det Kongelige Teater - Operaen
Spilleperiode: 18. og 19. oktober 2008
Flot sangpræstation men kedelig iscenesættelse
Kasper Wiltons iscenesættelse og Jesper Corneliussens scenografi lever desværre ikke op til den meget professionelle og medrivende sangpræstation. Det er synd, for det giver et meget ujævnt helhedsindtryk af Den Jyske Operas opsætning af Tryllefløjten. (læs mere)

'’Completely simultaneously
Entré Scenen
24.oktober- 4.november

Sublime momenter
'Completely simultaneously’ vrider armen om på forestillingskonventioner og sceniske spilleregler. Som tilskuere er vi udsat for momenter, scener og sekvenser, der giver os ovenud rig mulighed for at være aktivt betydningsskabende i dette værk, WEGO har skabt.
(læs mere)

 

 


 

”In memoriam”

Betty Nansen Teatret

8. okt. – 15. nov. 2008

 

Længe leve håbløsheden

Den rå og skinbarlige virkelighed forsøges gengivet så virkelighedstro som muligt i Betty Nansen Teatrets foruroligende iscenesættelse af Noréns In memoriam. Et stykke om menneskets skyggesiger, der dog qua sin udpenslende voldsæstetisk rummer en betragtelig risiko for at støde publikum fra sig. (læs mere)

 

  
Hedda Gabler
af Henrik Ibsen
Odense Teater – Sukkerkogeriet
Spilleperiode: 9. okt – 8. nov 08
Ibsens Hedda Gabler i moderne klæder
Hedda Gabler er en af disse uforløste kvinder, der føler sig magtfuld og underholdt, når hun kan lege med sine medmenneskers følelser ved sin intrigante og dæmoniske adfærd. Hendes dæmoniske natur viser sig i sidste ende at være fatal, idet hun driver sig selv og sin tidligere bejler - som også er hendes mands konkurrent - til selvmord. Hedda må gå til grunde, fordi hun ikke formår at tilpasse sig det miljø, hun er en del af. Hendes dæmoniske natur er destruktiv og fører – nærmest symbolsk - til undergang. (læs mere)


 
”Darwins Testamente”
Det kongelige teater

Skuespilhusets Portscene,
3 okt - 8 nov. 08
Hvad har du gjort, Darwin?
Ham her Darwin vi alle tror, vi går rundt og kender – hvem er han egentlig? Vi kender ham for den med aben, som Henning Jensen på mest levende vis præsenterer for os, men hvad med resten? Stod Darwin aldrig i dilemma angående sine egne teorier, eller levede han helt og holdent efter dem? Ja, mange af de ting får man svar på ved at se ”Darwins testamente”, men ligeså mange spørgsmål opstår undervejs blandt de mange små handlinger, der udspiller sig på en mørk om end smagfuld scene. (læs mere)


 
”Farvel”
Svalegangen
18 sept. - 25 Okt. 08
Når mænd tuder
”Det er aldrig for sent at få en lykkelig barndom,” lyder det i Hans Rønnes nyeste opsætning ”Farvel” på Svalegangen. Det er historien om en fraværende fars forhold til sine tre voksne sønner. Familien kan ikke engang dele en pose chips uden at komme op at skændes, og det hele bliver ikke bedre af, at faderen overtaler de nu voksne drenge til at holde ferie sammen på en ubeboet ø. (læs mere)


 
Mio min Mio 
Teatret Zeppelin
Vesterbro, København
21. sept. - 26. okt. 08

Min Min Mio
Bo Wilhelm Olsson bor hos sine adoptivforældre, der ikke er specielt begejstrede for ham. Men en dag sker der noget mærkeligt. Bo forsvinder og kommer til Landet i det fjerne og her starter et spændende eventyr. (læs mere)

  
Enetime
Teatret ved sorte hest
12. sept 08 - 18. okt 08
 
Én lang orgasme
Det slår gnister mellem professoren og hans naive elev i deres uendelige leg om tiltrækning og frastødning. Luften mellem Enetimes to hovedrolleindehavere er brændende hed og intens – men varme kan få hjernen til at koge over, og desværre er professorens hukommelse ikke den eneste, der svinder i varmen. (læs mere)


 
Kosmisk Frygt - eller den dag Brad Pitt fik paranoia
Aarhus Teater
Studio
12/09-08  - 18/10-08
Komisk Klimadebat  - eller den dag vi alle fik Paranoia
Alle ved at klimaet er på vej mod den store katastrofe, og kan man undgå at blive lidt paranoid mens man venter på at verden går under. Ifølge Aarhus teater skal der en mand af Brad Pitts dimensioner til for at vi kommer ud af den handlingslammelse vi føler. Derfor indtager Brad scenen i flere forskellige varianter, for som Brad siger: Jeg er handlingens mand. Derfor sidder jeg lige nu foran min producent og siger: Vi skal lave noget væsentligt. Noget der ikke bare underholder, men ændrer, forandrer – noget der gør en forskel” (læs mere)


 
'Leverum'
Gæstespil af Teater Mette Wuns
Bådteatret
1.-13. september
Absurd socialrealisme på Bådteatret
Med debut-forestillingen ”Leverum” springer Teater Mette Wuns ud som selvstændige i Københavns teaterliv.
”Leverum” er historien om to veninder. Den social-depressive Ruth (Kathrine Læssøe Agesen) og den nerve-kortsluttede Savannah (Birgitte Clauson-Kaas), der kæmper en hård kamp med systemet, kærligheden og verden. (læs mere)


 

'Superdiva Megabitch Fucked Up Fantastisk'
Xofia
Spillede på Vildskud´s festival

 

Superdiva Megabitch Fucked Up Fantastisk
Fucked Up Megabitchet og i den grad Fantastisk Superdiva -fra den virkelige verden. Ægte skuespiltalent som fiktionens falske diva. Teatergruppen Xofia sætter teatrets falskhed under lup, men i virkeligheden handler det om den ægte ”falske” virkelighed. (læs mere)


 
Anden vender tilbage.
Anders ”Anden” Matthesen
Østre Gasværk
(1 aug. -20 sep. 2008, turne fra oktober til december i resten af landet)
Anden er tilbage!
Anden har lagt endnu et guldæg i form af veloplagt komik, skæg og spas. I sit nye show vil Anders gerne svare på hvordan det er at være dansker, og hvorfor det er blevet nederen at svinge med de rød-hvide farver.
I Andens nye show vender han tilbage til sine rødder, standup i ren form, altså den form med en mand, en mikrofon og en taburet. En mand, halvanden time. (læs mere)
  Sæson 2007 - 2008  


 
Anarkistika
Quasi Teater
Kulturhuset Islands Brygge
20. – 29. maj samt Vildskudsfestivalen 21. – 24. august.
 
Anarkistika – et tegneserieunivers
Anarkistika er en forestilling om at være med eller ikke være med. At have magten eller selv tage den. Med inspiration hentet fra ungdomshusets historie og romanen Fluernes Herre af William Golding, udspiller Anarkistika sig i et tegneserieunivers. (læs mere)
 


 
”Medfødt”
Katapult.
20-22.maj, 2008
 
Vitser om svenskerne er altid sjove.
Teaterkompagniet Ramaskrig leverer med deres opsætning ”Medfødt” en morsom og grotesk fortælling om tvillingen Hanna, der til sin forfærdelse pludselig opdager at hun meget anderledes - hun er nemlig født svensk. (læs mere)

 

 

Full Body Treatment’

Aarhus Teater, Scala
 16. maj - 31. maj

 

 

 

Kroppens kontraster
Kroppen er omdrejningspunktet i Annika B. Lewis’ interaktive performance-forestilling ’Full Body Treatment’, der med scenekunstnerisk opfindsomhed tager wellnesskulturen – og publikum – under kærlig behandling. Forestillingen er samtidig en stærk manifestation af Aarhus Teaters alsidige repertoire i denne sæson. (læs mere)


 


 
Teaterkoncert ”Beach Boys”
Aarhus Teater
Store Scene
(09/0/08 – 14/06/08)
 
Stranddrenge med frynser
Aarhus Teater har igen kastet sig over den populære genre Teaterkoncert, og denne gang er det Beach Boys der lægger musik til teatrets mange kreative påfund.
Nikolaj Cederholm har i sin opsætning valgt at forbinde Beach Boys' musik med det gamle vilde vest. En tid med helte og skurke, nybyggere og indianere der alle kæmper på hver sin måde for at overleve i en verden uden sikkerhedsnet.
Teaterkoncerten Beach Boys er en visuelt flot forestilling, hvor der bliver svinget, fløjet og danset rundt, både på scenen - og ofte over scenen. (læs mere)
 


 

Sommer i Tyrol
Odense Teater – Store Scene
Spilleperiode: 6. maj – 14. juni 2008

 

Sang og sværmeri i stilforvirret operette
Vi befinder os i Østrig på hotel ”Den Hvide Hest” i perioden mellem 1. og 2. Verdenskrig. Den muntre og joviale tjener Leopold er ulykkeligt forelsket i hotelejeren Maria Gabriela Josepha, men hun værdiger ham ulykkeligvis ikke megen opmærksomhed.
Mange scener spilles igennem som en traditionel operette, hvilket indimellem virker kedeligt. Måske fordi det virker som om, at skuespillerne nogle gange har svært ved at se, hvad meningen med at spille netop dette stykke egentlig er.
(læs mere)
 


 
’Re-play’
C:ntact
Edison, Betty Nansen Teatrets Anneksscene, København
(21. april – 6. maj)
Forestilling eller teaterterapi?
C:ntact skaber teater med de unge – for de unge. Og ’Re-play’ forsøger med udgangspunkt i de medvirkendes egne historier at holde et spejl op foran andre unge, så de kan se, at de ikke er alene med deres problemer. Men netop problemerne er så overskyggende i denne forestilling, at den kun med nød og næppe styrer udenom selvmedlidenheden. (læs mere)
 


 
En lille bunke krummer –
En Trille Kabaret af Mads Nørby
Odense Teater – Værkstedet
Spilleperiode: 10.-26. april 2008
En hyldest til Trille
Kender du Trille? Personligt stammer mit kendskab til Trille og hendes musik mest fra sluthalvfjerdsernes børnefjernsyn og fra den kontroversielle sang ”Øjet” (den med: ”her lurer der et øje i det høje”), som hun i virkeligheden ikke selv har skrevet. Hvis du vil stifte bekendtskab med hendes egne tekster og musik – også fra en lidt senere periode i firserne – er ”En lille bunke krummer” et rart og underholdende møde. (læs mere)

Kong Lear
Katapult
10-11,15-18/4 kl. 20.00
12+19/4 kl. 16.30
The Globe på Katapult!
Teatertruppen Stormen har valgt at opføre Kong Lear på en scene, der kun indeholder det mest basale. Scenografien udgøres af sorte podier og tre søjler midt i rummet. Samtidig er tilskuerpladserne drejet 90°, så rummet virker større, og der er højere til loftet end normalt i den lille sal. Det passer godt til Shakespeares tragedie. De mange døre på Katapult fungerer optimalt til de mange entréer og sortier, der skaber rytme og dynamik i stykket. Det giver plads til Shakespeares ord og billedsprog. (læs mere)
 


 
Bucuresti
Svalegangen
(1 april - 17 april)
Sympati for et dumt svin?
Von Baden leverer sammen med Svalegangen en stærk realistisk forestilling om en af de mange kvinder, som dagligt tvinges til at sælge sex i Danmark. Det lykkes for Von Baden i forestillingen at levere nogle stærke personskildringer, hvilket gør at personer slipper ud af de arketyper som man ofte oplever i de barske historier man hører om trafficking.
(læs mere)


 
'Hamlet'
Det kgl. teater
Det nye skuespilhus
(16. feb. - 11. apr)
Hamlet – nu med plyskanin
Nicolas Bro er fænomenal som den forpinte danske Prins Hamlet i Det Kongelige Teaters opsætning i det nye Skuespilhus: Vred, ulykkelig, forvirret og desperat i sit forsøg på at finde hoved og hale i sit liv og i den verden, der løber løbsk omkring ham. Det lykkes desværre ikke for ham (som vi ved). Desværre lykkes det heller ikke instruktør Alexander Mørk-Eidem at gøre klart, hvad det helt præcis er, han vil med sin Hamlet. (læs mere)
'Sidste udkald'
Aarhus Teater, Stiklingen
15. marts - 5. april

 

 


 

Scener fra lufthavnens ingenmandsland

Den tyske dramatiker Albert Ostermaiers ’Sidste udkald’ fortolkes som et surrealistisk stemningsværk i Skuespillerskolens afgangsforestilling på Aarhus Teater. Begavet og krævende dramatik i en iscenesættelse, der dog mangler noget uforglemmeligt. (læs mere)


 
'Det lille Liv'
Aarhus Teater
Scala
14.mar 08 - 19.apr 08
 
Hvor blev det egentlig af, Det Lille Liv?
Kan man tage sig af sig selv, bare fordi man har et arbejde? Er man klar til at få børn, bare fordi man er blevet 30? Er man voksen, fordi man går i høje hæle og drikker vin? Hvad gør man, når man sidder ”all alone” på en fredag aften? Og hvad skete der i bund og grund med det lille liv? Disse og mange flere, spørgsmål forsøges forklaret i komedien ”Det lille liv” på Århus Teater. (læs mere)


 
'Fyrsten'
af Aleksa Okanovic
Odense Teater – Store Scene
(15. marts 2008 – 5. april 2008)
 
Kynisme i rokokokostume
I ”Fyrsten” møder vi nogle personer i groteske rokokokostumer med udsigt til knæbukser, strittende falloser, krinolineskørter, kæmpe parykker, korsetter og lår. Menneskene bag de pudrede parykker er barnlige og vulgære, og de, der sidder på magten – fyrsten, fyrstinden, svogeren og svigerinden – er alle gennemsyret af en kynisme, som fra start slår stykkets tema an (læs mere)

 

 

'Kærlighedens optik'

Entré Scenen, Århus

8. - 16 marts + 24. - 29. marts

 
 

Kærlighedshistorier uden brod

Skuespillernes egne private kærlighedshistorier er omdrejningspunktet i Thomas Triers ’Kærlighedens optik’. Men det ambitiøse forsøg på at skabe autenticitet og scenisk nærvær drukner desværre i for meget meta-sjov og ender som en letfordøjelig omgang underholdning. (læs mere)


 
Les Misérables
Musik Teatret Holstebro
(22 februar - 9 marts)
 
En klassiker i velkendte klæder.
Musikteatret Holstebro byder endnu engang på en stor egenproduktion. Efter sidste års succes med musicalen CATS, har de nu taget fat i den store klassiske ”Les Misérables” af Alain Boublil og Claude-Michel Schönberg, baseret på en roman af Victor Hugo. Les Misérables åbnede som musical på Barbican Theatre, London d. 8. oktober, 1985. Siden har den gået sin sejrsgang over hele kloden. (læs mere)

'Den 13. nævning'
Teater Momentum - Odense
28. februar 2008 – 29. marts
Terrorsagen som teater
Aktuel, kritisk og ordrig fremstilling af terrorsagen fra Vollsmose
Kan man dømme personer for handlinger, de endnu ikke har begået? Er man ikke længere uskyldig, indtil det modsatte er bevist? Er oplysninger fra én civil agent nok til at fælde dom i en retssag? (læs mere)


 
”Cruise”
Teater Grob på Caféteatret.
9.feb – 8.marts.
Kun en tåbe frygter ikke havet!
Vejrudsigten lover stormvejr, men turen er begyndt, og kursen er fastlagt direkte mod en malstrøm af løgne, svigt, afmagt og en higen efter anerkendelse. (læs mere)

'Demo-crazy'
Camp X Rialto
15. feb. – 29. mar.
Europas sjæl med Camp X-Factor
Populærkulturens overfladefællesskab dyrkes, udstilles og opløses i Camp X's speedede og uforudsigelige ironisering over Europas demokratiske tilstand. 'Demo-crazy' er simpelthen så vidunderlig pinlig, at man bare må overgive sig.
(læs mere)
'Galefyrsten’
Svalegangen
22. jan. – 16. feb.
Vrangbilleder fra en syg sjæl
Svalegangen og Odsherred Teater afslutter trilogien om udsatte børn med en forestilling, der gennem en række billedskabende montager skildrer en drengs barske opvækst og møde med behandlingssystemet. Visuelt imponerende, men desværre også dybt forudsigelig og kedsommelig.
(læs mere)

  
'Realisme'
Aarhus Teater
Studio
18 januar 2008
Being Lars Arvad
Aarhus Teater åbner op for hvad der sker inden i en mand, i løbet af en helt almindelig dag på sofaen. Og lad mig tilføje; det er ikke småting den mandlige hjerne gennemlever. Igennem Lars Arvads (spillet af Lars Arvad) tankerækker kommer vi som tilskuere med rundt i hans følelser og erindringer.
(læs mere)
 


 
Alice in Wonderland
Aaitc (Aarhus international theatre company)
11th - 19th January
Et familieeventyr med tempoproblemer
Aarhus International Theatre Company har taget fat i historien om Alice der, af ren kedsomhed, en dag jagter den fortravlede kanin ned i et dybt kaninhul, hvor hun møder en masse spændende og fantasifulde væsner. Det er en historie der lægger op til både sjov, alvor og uhygge. (læs mere)

”Othello”
Mungo Park
Spiller frem til 15. marts 2008 på Mungo Park
På landsturné i April
Had, had, jalousi og lidt mere had
Præmissen for Shakespeares grumme tragedie Othello fremstår klart og tydeligt i Mikkel Flyvholms instruktørdebut på Mungo Park, hvor had, mord og bagtalelser udgør hovedingredienserne. Desværre bliver det hele lidt for unuanceret i længden. (læs mere)
 

Havfruen
Gasværket
(indtil 31/12 07)
Havfruen drænes af cirkuskonventioner
Katrine Wiedemanns gribende og billedpoetiske forestilling om den lille havfrue lider en smule under de traditionelle cirkuskonventioner, som ny cirkus gruppen Cirkus Cirkör tager med over i det sceniske udtryk. Således går det ud over dybden og indlevelsen, når der er passager med rent artisteri, som konventionen tro belønnes med bifald (læs mere)

Du må være en engel,
Hans Christian

Gruppe 38
(aug-sept samt dec 2007)
 

 

Et lille stykke magi der lugter af kærlighed
Tilskuerne inviteres ind i et interaktivt installations univers, hvor skuespillerne Bodil Alling og Joakim Eggert leder børn og voksne gennem middagen for selveste hr. Andersen. Forestillingen foregår omkring et langt bord, hvor forskellige af Andersen figurer er sat stævne (læs mere)

’Idioten’
Aarhus Teater, Scala
7. dec. – 12. jan.
En charmerende idiot
Martin Greis imponerer i hovedrollen som den troskyldige Fyrst Mysjkin i Aarhus Teaters ambitiøse, men lidt harmløse opsætning af Dostojevskijs klassiker. (læs mere)

'Kollega'
Teater Momentum
29. nov. til 21. dec. 2007
Julekalender med skarpe kanter
Teater Momentums julekalender ”Kollega” er et interessant koncept. Seks studerende fra Dramatikeruddannelsen i Århus har besøgt hver sin fynske arbejdsplads og har herfra hentet inspiration til at skrive et 10-minutters stykke om stedet. Julekalenderen spiller i 4 blokke af 2-3 dages varighed indtil den 21. december, og i hver blok præsenteres 6 nye stykker fra forskellige fynske arbejdspladser. (læs mere)


 
’Den 3. tango’
Svalegangen
27. nov. – 8. dec.
Tango-magi i 3D
Svalegangen og VISION 3 forener moderne tangomusik og 3D-animationer i en visuelt fængslende, men noget uforløst kærlighedshistorie (læs mere)


 
Nøddeknækkeren
Aarhus Teater
Store Scene
(23 nov. - 31 dec. 07)
Klassisk Ballet udsat for forrygende streetdans
Selvom en Electric Boogie, Hip-hop Breakdance-forestilling normalt mest appellerer til det yngre publikum, er 'Nøddeknækkeren' en forestilling for alle. For det er ikke kun en forrygende opvisning af dansernes fantastiske evner, men også en forestilling om kærlighed, angst og overgangen mellem barndom og voksenlivet. (læs mere)

’Blackbird’
Svalegangen
19. okt. – 17. nov.
I kærlighedens grænseland
Svalegangen udforsker grænserne for kærlighed og normalitet i David Harrower's 'Blackbird', der med sin massive tekstmængde og kontroversielle tematik stiller store krav til både skuespillere og publikum. (læs mere)
 


 
’Mandela’
Bådteatret.
10 okt. - 10. nov.
Kreativt forløst portræt af et stort menneske
Rolf Heims doku-poetiske portræt af Nelson Mandela er både fantasifuldt, finurligt og flertydigt i sin iscenesættelse, og man mærker hans stærke sans for kroppen i rummet. Men måske er det selv samme kreative overflod, der gør, at forestillingens dybe og universelle budskab falder så sent i forløbet.
(læs mere)

’Woyzeck’
Aarhus Teater, Studio
12. okt. – 10. nov.
Ujævnt undergangsdrama
Et koldt oplyst flisegulv, tomt stirrende zombies og ildevarslende gysertoner: Büchners tragiske verdensklassiker fortolkes som et ekspressionistisk mareridt på Aarhus Teater. (læs mere)


 
'Queer’
Camp X Aveny
5. okt. – 24. nov.
'Queer' - ikke for de sarte
Hovedstadens nye teater, Camp X Aveny, indvies med bravur og (bøsse-) glamour i et charmerende miskmask af genrer og kunstarter. Resultatet er et forførende og sansemættet forvandlingsshow. (læs mere)
 


 

Hedwig and the
Angry Inch

Nørrebro Teater
(20.sep. 07 – 10.okt. 07)
Dragqueen uden disco
Men en god gang gedigen Rock ’n Roll
Det er bestemt positivt at se en mand klædt ud som dragqueen i de mest glitrende bling-bling kostumer, uden at gøre grin med sin rolle, hvad der ellers er ret klassisk. Når en mand klæder sig ud som kvinde får det som regel en vis latterlig effekt men ikke her. En fed ting er også, at der ikke går klassisk disco-dans og ”Ørkendronningen Priscilla” i showet.
Forestillingen er en musikalsk fortælling om Hedwigs turbulente liv som er fyldt med fed musik, seje effekter og en utrolig energi fra Hedwig og band. (læs mere)
 


 
Forestillingen om Kejserens Nye Klæder
Aarhus Teater
Hele huset
(se spille tider på www.aarhusteater.dk)
Interaktivt børneteater på Aarhus Teater
Med Kejserens Nye Klæder kombinere Aarhus Teater i samarbejde med Corona La Balance – Statsensamble for Børneteater en rundvisning på Aarhus Teater med en fantasifuld udgave af H.C. Andersens eventyr om Kejsernes Nye Klæder.
Det er børneteater når det er bedst, her skal børnene ikke bare sidde som tilskuere, men får mulighed for at være med i forestilling. (læs mere)

Guitaristerne
Odense Teater
Værkstedet
(27. sep. 07 – 27. okt. 07)
Gakket grin med guitaristerne
Intimteater med skæve eksistenser, skøre indfald og skøn musik
Formelt set handler ”Guitaristerne” om fire umage mennesker: Grete, Kim, Gregers og Hesselhud, der mødes for at mindes og hylde den nyligt afdøde visesanger og tolvtonekunstner John Hansen, men denne skæve fortælling, som spilles særdeles morsomt og musikalsk af Odense Teaters skuespillere, handler ikke i nævneværdig grad om John Hansen (læs mere)
 

Hvordan vi slipper af med de andre
Aarhus Teater
Store Scene
21.sep 07 - 20.okt 07
 
En TOTAL flot opsætning på Aarhus Teater
Madeleine Røn Juul formår med teateropsætningen af: ”Hvordan vi slipper af med de andre” at nå ud over rammerne for kukkassescenen og det er endda på flere måder.
Hele huset bliver i denne forestilling inddraget, skuespillerne er næsten lige så meget nede i salen blandt publikum, som oppe på scenen. (læs mere)

Heksejagt
Odense Teater
store scene
13. sep. 07 – 13. okt. 07
En verden i sort hvid
Er Arthur Millers tragedie ”Heksejagt” overhovedet aktuel i dag? Kan den mane til eftertanke hos nutidens publikum? Det er spørgsmål man - til min glædelige overraskelse - må svare ja til efter at have set en velspillet forestilling, der handler om hekseprocesserne i et mindre, amerikansk samfund i 1692.
(læs mere)

Alle Tiders Kvinde
Teater V
Prøvehallen i Valby
Kønsforvirret cabaret på Teater V
I et højst blandet selskab med overvægt af hr. og fru Danmark fra hjem, hvor friværdi er lig daglig forkælelse, er scenen sat for en underholdende aften med et spartansk møbleret scenario: Et flygel og en piedestal omkredset af dybrøde røvballe draperede bagtæpper. Ind træder pianisten i traditionelt sort-hvidt outfit, sætter sig tilrette bag tangenterne og spiller sig lidenskabeligt under huden på alle i salen (læs mere)

’Danish Dynamite’
OPGANG2 turnéteater
/1. – 6. september)
For lidt dynamik
OPGANG2 tager livtag med fordomme og eksistentielle dilemmaer i drama-dokumentaren 'Danish Dynamite'. Idéen er sympatisk, men særlig spændende bliver forestillingen desværre aldrig rigtig. (læs mere)

 

The History Boys
Aarhus Teater
Skala
29.aug 07 - 29.sep 07
Profunditet eller overflade
Hvad er det vigtigste i skolen? At klare sig godt til eksamen eller lære noget man kan bruge resten af livet? Det er, hvad Aarhus Teater tager op til diskussion i deres nye forestilling ’The History Boys’. Forestillingen foregår i 1980´ernes England. Otte drenge står over for deres optagelsesprøve for at komme ind på deres drømmeuniversitet. Enten Cambridge og Oxford.  (læs mere)
 

Please, Fri mig fra alderdommen
Teater Dax
Vildskud Teaterfestival
d. 16. – 19. august 
Huset i Magstræde
Genialt alderdomsteater
Når jeg bliver gammel vil jeg være ligesom damerne fra Dax
Umiddelbart tænkte jeg, efter et blik i programmet, at en forestilling der behandler spørgsmålet om måden, hvorpå vi betragter ældre mennesker umuligt kunne være særligt spændende. - Men rygtet om forestillingen gik i Vildskudscafeen og det var positivt, så nuvel… Det skulle jeg også se. (læs mere)

Fortidsknuder og spådomskunst
Avantgardistiske smågryder
med ører
Vildskud Teaterfestival
d. 16. – 19. august 
Huset i Magstræde
Knudret eventyrverden
Prinsesse Alice, der taler delvist i anagrammer, lever i en sær lyserød verden med en fåmælt blomst som hofdame. En dag vågner hun op og er blå og grøn over hele kroppen, hvilket skyldes at hun har tæsket sig selv i søvne, men selv tror hun, at det skyldes en meget stor og bepelset ært under de mange madrasser. Alice, der vist ikke kommer meget udenfor, vil til læge efter en lægeerklæring på grund af de gule og blå mærker. (læs mere)
 

MitRum Schh Hør nu på mig
Xofia
Vildskud Teaterfestival
d. 16. – 19. august 
Huset i Magstræde
Auditiv intimitet på Vildskud
Både lyd og lys - stilhed og mørke - har en overvejende betydning for stemningen i rummet. Det forstærker koncentrationen og samtidig forøger det vores nysgerrighed. Vi må helt tæt på, som også forestillingens oplæg foreskriver. Det er et eksperiment, der kræver publikums aktive deltagelse ellers ingen oplevelse. Vi skal være modige og turde tage kontakt. Går vi tæt nok på aktørerne, så indbyder de os til at tage det sidste skridt. Til at interagere med dem og deres lydlige univers. (læs mere)
 

Hamlet Destruktionen
Aktoratet
Vildskud Teaterfestival
d. 16. – 19. august
Huset i Magstræde
Hamlet udfordres i et formeksperiment
Én kvinde spiller alle rollerne i en forestilling, hvor Hamlet går mod grunden i et skizofrent spil om mordet på sin far. Aktoratet tager mange chancer og har i Hamlet destruktionen sat sig for at udfordre den gamle tekst. (læs mere)

Drive by
Die Räucherei
Vildskud Teaterfestival
d. 16. – 19. august
Huset i Magstræde
Velspillet teater om tragiske skæbner
En forestilling om enkelte menneskers parallelle skæbner. Hvordan vi tilfældigt bliver flettet ind i hinandens livshistorier. En lighter - løgne og hemmeligheder binder menneskernes historier sammen.
En forestilling, hvor arbejdsformen devising tydeligt ses i resultatet. (læs mere)


 

De Klaustrofobiske Kosmonauter
Vildskud Teaterfestival
d. 16. – 19. august 
Huset i Magstræde,
Plan B´s foyer

 

Veldrejet impro-teater når det er bedst
Kunsten er, at få improvisation til at se let og ubesværet ud, hvilket de Klaustrofobiske Kosmonauterne i den grad evnede i et veldrejet sammensurium af kendte teatersportsøvelser og improvisationslege de selv har opfundet. Kosmonauternes show var intet mindre end genialt. (læs mere)

 

 

 

www.teateranmeldelse.dk                                                    Ansvarlig Bjarke Eijgendaal                             kontakt: teater@teateranmeldelse.dk